Buscador
Lo Pati
L'Aula al Pati: Ahir, avui, demà. L’escola revisitada pels escolars
Arxiu

L'Aula al Pati: Ahir, avui, demà. L’escola revisitada pels escolars

Arriba la tercera edició de l’encreuament entre art i educació al Centre d'Art Lo Pati amb l’exposició del projecte realitzat en motiu del 50è aniversari del col·legi Miquel Granell d’Amposta.

del 6 al 28 de juny 2014

Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre


L’Aula al Pati és un programa d’intercanvi i col·laboració entre Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, i els centres o espais educatius i formatius formals, no-formals i informals del territori. Lo propòsit del programa és possibilitar la trobada entre persones i institucions que, tot i operar en un mateix context, sovint s’han considerat en esferes separades, i es formalitza en l’exposició durant lo mes de juny i les jornades a la tardor.

Amb lo nom Ahir, avui, demà. L’escola revisitada pels escolars, lo projecte de l’Aula al Pati se basa en lo passat, present i futur de l’escola Miquel Granell d’Amposta des de la veu dels propis escolars, un projecte que s’ha desenvolupat al llarg del curs 2013-2014 amb motiu del 50è aniversari de l’escola. Les propostes que donen forma al projecte se van definir de manera gairebé fortuïta: cap a la fi del curs passat cada cicle va orientar la seua mirada en una direcció diferent: infantil per imaginar el futur; cicle inicial i superior, cadascun a la seua manera, van mirar cap al passat; mentre que el cicle mitjà es va situar al present.

INFANTIL. L’escola que imaginem

Com seria l’escola imaginada pels xiquets i xiquetes d’infantil? Com serien les aules o el pati? Hi hauria distinció entre ambdós espais? Quins objectes i mobiliaris tindria? De quines formes i quins colors? Estes són algunes de les preguntes que han guiat lo treball del cicle infantil. Resultat: l’escola que imaginen explicada i dibuixada.

INICIAL. Com dius que era l’escola abans?
Una síntesi de relats d’anècdotes o experiències vivencials que els alumnes han recollit a través del testimoni en primera persona dels seus pares i iaios. Així, relaten aquelles històries de l’escola de fa 25 o 50 anys des dels escenaris de l’escola d’avui i amb la veu d’escolars del present.

MITJÀ. El curs en un dia
Per documentar el present del col·legi Miquel Granell, los alumnes han fet de reporters del dia a dia de l’escola. Han enregistrat en vídeo moments quotidians de la vida escolar, des del primer dia de xiquets i xiquetes de P3 fins a l’hora de l’examen. Lo resultat serà un dia imaginari que condensa tot lo curs.

SUPERIOR. Ahir/avui
Los alumnes de cicle superior han investigat la història del Miquel Granell i a partir de la documentació recollida i d’allò que més los ha sobtat, han fet una escenificació del passat, per transformar-lo i reviure l’ahir/avui: los xiquets de cinquè han reviscut lo seu pati d’avui, mentre que els de sisè han recreat l’aula tradicional d’abans. 

L’Aula al Pati se podrà visitar al Centre d’Art Lo Pati del 6 al 28 de juny. 

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024