Buscador
Lo Pati
Arrenca ‘Cinema al Pati’ amb La Plaga
Arxiu

Arrenca ‘Cinema al Pati’ amb La Plaga

La pel·lícula, triomfadora als VI Premis Gaudí, tindrà la seua presentació i projecció amb la presència de la directora, Neus Ballús, i el productor, Pau Subirós

15 de març 2014, 20:30 h

Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre


Cinema al Pati neix de la necessitat d’apropar aquells treballs cinematogràfics que, per la seua pròpia naturalesa i per l’estat crític de la distribució actual, no arriben a les pantalles tradicionals. Cinema d’autor, documentals de creació i cinema independent de diferents procedències, sempre baix un denominador comú, la qualitat i facilitar l’accés als treballs de difícil distribució, respectant al màxim possible les condicions òptimes de projecció. Un entorn museístic que reforça la vessant artística de les propostes, sovint destinades al circuit de cinemes en versió original de les grans ciutats i festivals internacionals, posant especial atenció en les produccions nacionals. Cinema al Pati neix amb la voluntat de programar activitats al voltant del cinema i la creació cinematogràfica al llarg de l’any. Així, pel maig 2014 s’ha programat un minifestival de tres dies, Paisatge actor, que complementarà i enriquirà l’exposició Paisatge motor, que just clourà uns dies abans.

L’activitat arrancarà ja, el proper dissabte 15 de març amb la pel·lícula catalana revelació del 2013, La Plaga, de Neus Ballús, excel·lent docuficció que va obrir la secció Forum del festival de Berlín l’any passat, va cloure el D’A –Festival de Cinema d’Autor de Barcelona 2013– i acaba de guanyar els quatre premis més importants als Premis Gaudí 2014 (millor pel·lícula, direcció, guió i muntatge), a més d’estar nominada als Goya 2014 o passar pel Festival de Málaga i els Premis LUX europeus, entre molts altres.

Amb la voluntat d’enriquir l’experiència comptarem amb la presència de la directora de la pel.lícula, Neus Ballús, i el productor, Pau Subirós, apropant l’acte creatiu complementant-lo amb el debat. Tots dos són los fundadors de la productora El Kinògraf, i amb la seua pel·lícula La Plaga els hi arriba el reconeixement internacional. En un moment en què el cinema pot esdevenir un acte solitari, a Cinema al Pati apostem per les qualitats que el definixen: una activitat pensada per ser gaudida en una sala a fosques, col·lectivitzant l’experiència.

La Plaga (Neus Ballús, 2013)
A mig camí entre el documental i la ficció, La Plaga parla de la crisis econòmica actual a través de les histories creuades de cinc persones de l’extraradi de Barcelona que lluiten per sobreviure. Los protagonistes s’interpreten a ells mateixos després d’un treball conjunt de més de quatre anys amb la directora, un llarg procés que li ha servit a Ballús per construir un relat commovedor de la vida que bull a les afores de les grans ciutats, entre camps, autopistes i polígons industrials. 

Al relat hi surt Raül, un pagès que intenta fer producció ecològica i contracta a Iurie perquè l’ajude en les faenes del camp. Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en lo que li surt. Poc a poc, les històries dels dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: Maria, una anciana que ha de dixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se’n a viure a una residència de gent gran; Rose, una infermera filipina que acaba d’arribar al país; i Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Los destins de tots aquestos personatges se van entrellaçant a mesura que l’estiu avança.

Entrada gratuïta.

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024