Buscador
Lo Pati
Àpat Kaníbal: Mariaelena Roqué
Arxiu

Àpat Kaníbal: Mariaelena Roqué

L'expoinstal·lació de l'artista, escenògrafa i performer catalano-veneçolana obre l'últim trimestre de l'any al Centre d'Art Lo Pati

del 3 d'octubre al 15 de novembre 2014

Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre


Àpat Kaníbal és la primera exposició de gran format a les Terres de l’Ebre de l’artista, escenògrafa i performer Mariaelena Roqué. La primera individual projectada des del Centre d’Art Lo Pati des de la seua obertura és una expoinstal·lació activa, on se podran vere peces que han estat generades en cicle consecutiu, acumulant-se durant los 40 anys de trajectòria professional de l’artista.

Nascuda a Veneçuela, de mare madrilenya i pare català, Roqué va estar treballant durant la dècada dels 70 en arts escèniques i visuals, cinema experimental, dansa, teatre i música contemporània. A meitat dels 80 va fixar la seua residència al nostre territori, on va ser co-fundadora de la Companyia Carles Santos, amb qui va compartir 15 anys de la seua carrera, i en va ser la responsable de la concepció i realització plàstica global de les obres representades en escenaris com l'Òpera de Sydney o el Hebbel-Theater de Berlín, festivals i biennals d’arreu del món.

Peces procedents de diferents èpoques i objectes de desig de dramatúrgies escenificades han evolucionat per esdevenir nous objectes en un context nou, on lo conjunt de les peces forma un repertori amb vida pròpia, autònom del trajecte, en constant renovació de continguts i formes, associant i deglutint lo passat deshabitat, per viure un nou present amb altres cossos i altres mirades. Àpat Kaníbal és una sort d’auto immolació metafòrica on estes criatures, plantades amb la petjada adquirida del passat, ara tornen a ser lliures i anhelen tornar a ser habitades per la mirada i la percepció dels visitants.

L'obra plàstica de Roqué és de caràcter acumulatiu, conformant un poemari visual on lo seu treball muta circularment en un imaginari d'origen figuratiu narrat com a bagatge essencial de la seua obra, en continua evolució i en perenne estat de xoc, nòmada. L’expoinstal·lació, també de nom metafòric, redimensiona bona part de les creacions escenogràfiques creades durant tants anys, entre les quals hi ha escultures-vestits i altres elements escènics, així com objectes procedents de la vessant performativa de l’artista -que naix des de la veu femenina, nua i caníbal-, peces inèdites i fotografies preses o positivades expressament per l’ocasió.

L’exposició s’inaugurarà el divendres 3 d’octubre a les 20:30 amb una performance poètic-musical de Roqué i El Pricto, i es podrà visitar fins dissabte 15 de novembre de 2014.

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024