Buscador
Lo Pati
Eufònic, IIa Mostra d'Art Sonor i Visual de les Terres de l'Ebre
Arxiu

Eufònic, IIa Mostra d'Art Sonor i Visual de les Terres de l'Ebre

L'Eufònic va celebrar la seva segona edició en diversos espais de Sant Carles de la Ràpita, Lo Pati Centre d’Arts Visuals d'Amposta, i altres espais naturals del Delta de l'Ebre

del 5 al 28 de setembre

Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Delta de l'Ebre


Eufònic 2013 es va dur a terme del 5 al 8 de setembre a les Terres de l'Ebre. El Festival es va inaugurar el passat dia 5 amb el gadità Musik Komite, amb la seva electrònica d’aires cinematogràfics i jazzístics i visuals de creació pròpia, i una sessió de K.o’s Dj.

Les actuacions dels dies següents ens van portar des del dreampop de Desert, al dub deconstruït de Sta, la intensa electrònica de Wooky acompanyat als visuals per Videocratz o una sessió molt especial de Dj2d2 amb el seu show audiovisual, on va punxar amb imatges en directe.

Per la seva banda, Lina Bautista + Laura Llaneli van donar vida a la instal·lació "Things Like Things" i Joan Martí-Frasquier posà so als visuals del col·lectiu Blow Factory. A més, es va comptar amb els DJs Apartament18 i Brunetov.

A part, a Eufònic també hi va haver espai per a la formació i es van realitzar dos tallers. El primer, en col·laboració amb Lo Pati, era un taller de gràfica generativa conduït per l'artista viusal Alba G. Corral. Era una introducció per aquells que vulguéssin endinsar-se al món del Processing de visuals des de zero, dirigit a artistes visuals, dissenyadors, programadors, VJs, curiosos i totes aquelles persones interessades en el codi visual i la gràfica generativa, sense ser necessari tenir coneixements previs. El segon taller, dirigit a nens i nenes de 3 a 8 anys i va ser conduït per Isa Loran i Jaume Vidal, i es tractava d'un taller de Soundpainting. Al taller, els nens investigaren les possibilitats sonores i plàstiques dels elements quotidians que ens envolten per crear un discurs artístic en temps real, comunicat a través de la imatge, el so, el moviment i l’acció.

Accions en espais singulars
A més de les actuacions audiovisuals pròpiament dites, a Eufònic vam trobar propostes i accions sonores i/o visuals que es situen en els marges de les disciplines: l’acció sonora de Vicent Matamoros i Mobility Lab a la Llotja de peix en horari de subhasta va recuperar algunes de les tradicions vinculades a la mar per reflexionar sobre els canvis provocats per les tecnologies; el grup d'Ensemble Topogràfic, format per una ballarina, un músic electrònic i un músic de rock, van presentar el seu treball a la Capsa de Fusta, i el duet format per Lina Bautista i Laura Llaneli, en canvi, van instal.lar el seu món de cossos sonors en un dels patis de l’Església Nova, antic palauet inacabat d’estil neoclàssic.

Residències artístiques
Ryan Rivadeneyra presentà el passat 6 de setembre l'obra: ‘Quiero ser la escoba que en tu vida barra la tristeza, AJ05012013, te quiero’, una instal·lació i performace fruit de la seva investigació entre paisatges desconeguts durant els set dies de juliol que va estar residint a Balada, en ple Delta de l’Ebre.

Per la seva banda, el mateix divendres, Edith Alonso (Madrid) i Antony Maubert (França), van presentar el resultat del seu treball en forma de performane sonora a partir d'una partitura gràfica generada per la geografia del Delta de l'Ebre, adaptant els seus controladors “home made”, sintetitzadors analògics i baix preparat a les sonoritats pròpies del paisatge, combinant diferents llenguatges sonors abstractes amb els sons concrets de la geografia, i on l’atzar de la improvisació també va tenir el seu espai.

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024