Buscador
Lo Pati
Arxiu

XYZ, convocatòria d'instal·lacions a emplaçaments singulars de les Terres de l'Ebre

La instal·lació dels arquitectes Ana Morcillo i Jonathan Rule han idear per bastir l'emblemàtic Pont Penjant d'Amposta va ser la obra guanyadora de la primera edició de XYZ.


Diumenge, dia 30 de setembre, justament quan el sol començava a pondre's sobre l'Ebre, el riu va deixar el seu curs natural, i pujà els 12 metres que el separen del Pont penjant, per generar un espectacle visual i sonor: una cortina d'aigua, il·luminada amb l´última llum del dia. La idea era fer "vertical" el riu, i canviar la funció del Pont Penjant: d´un lloc de trànsit passà a ser un lloc d´estada, de contemplació.

Els joves arquitectes Ana Morcillo i Jonathan Rule, guanyadors de la primera Convocatòria XYZ en són els responsables. Amb la força de quatre bombes de dos cavalls, la instal·lació The Waterfall consisteix en una cascada d´aproximadament 50 metres d´amplada, que va ser visible des de la zona del Castell d´Amposta, durant tot el mes d´octubre i novembre.

La idea central de la Convocatòria XYZ és la intervenció artística sobre un espai públic i representatiu de diversos indrets de les Terres de l´Ebre, ja sigui urbà  o natural. En aquest cas, i com a punt de partida, es va escollir, per la seva importància simbòlica, el Pont Penjant d´Amposta. L'elecció de l'obra guanyadora, The Waterfall, es va fer per votació popular a través d´una consulta celebrada a Amposta coincidint amb les festes d´agost en la qual es van comptabilitzar 1.009 vots. Dels setze projectes presentats, un jurat integrat per Carles Santos, Josep Igual, Oscar José, Antònia Ripoll, Maria Pons i Marian Marin, va seleccionar nou finalistes que van ser els que va votar el públic. A banda del concurs la programació de XYZ també va generar tres tallers formatius entorn conceptes afins a la proposta i una exposició amb els resultats de la mateixa.

*El concurs d´art públic XYZ, impulsat per Lo Pati i Centre d'Art de les Terres de l´Ebre està dirigit per Antònia Ripoll, Maria Pons i Marian Marin, amb el suport de l'Escola d'Art i Disseny d´Amposta (Esardi)*. Al projecte també hi ha col·laborat el Museu de les Terres de l´Ebre i les empreses Ebroplast, Nemea, Digit, Doble Columna, i Petit Café. 

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024