Buscador
Lo Pati
Bouesia 2012 "La construcció de la casa del bou"
Arxiu

Bouesia 2012 "La construcció de la casa del bou"

El Festival Bouesia rememora els 100 anys del naixement de John Cage i la constucció del canal esquerre de l'Ebre

del 2 de juny al 30 de juliol

Amposta, Deltebre, Tivenys i Tortosa


La Bouesia neix l’estiu del 2005 com un aplec i recital de bouetes a Deltebre. A partir d’aquí es crea l’associació cultural Rabera de Bouetes, que integra artistes de les Terres de l’Ebre i de la resta dels Països Catalans.

 

Des de la seva primera edició, la Bouesia ha concebut el treball creatiu com una forma de vivència i coneixement del territori, així com de relectura dels elements de la cultura popular i de l’entorn rural i urbà. L’interès de la Bouesia se centra a promoure la interacció entre l’art i el paisatge natural i urbà del Delta de l’Ebre; activar i potenciar els vincles entre creació i producció artística i vida social, econòmica i cultural del territori, i treballar perquè les pràctiques artístiques formin part de la realitat del Delta de l’Ebre, més enllà de l’imaginari de l’arròs, la conservació del medi natural i el defallit negoci immobiliari.

 

En les darreres edicions han participat en la Bouesia artistes com: Carles Andreu, Llorenç Barber, Antoni Clapés, Carles Hac Mor, Perejaume, Pepa Plana, Sol Picó, Benet Rossell, Eduard Carmona, Miquel Angel Marín, Mariona Segarra, Pau Riba, Jaume Sisa, Andreu Subirats, David Ymbernon, Ester Xargay i Gerard Gil, entre d’altres.

 

BOUESIA 2012 - VIII EDICIÓ. "LA CONSTRUCCIÓ DE LA CASA DEL BOU" 100 ANYS DE JOHN CAGE I EL CANAL DE L’ESQUERRA DE L’EBRE_

El festival 2012 s’ha articulat entorn dos eixos principals: l’exposició Acceleració Bouhaus (1912-2012), que inclou el taller Repensem i posem en valor el paisatge; i les Bouaccions 2012: recitals, acceleracions (intervencions artístiques) i revistes caminades (recitals passejats). Shan dut a terme 25 produccions, 15 de les quals han estat estrenes i han participat una nombrosa representació d’artistes, entre els que destaquen: Torreta i Rondalla Teixidor, David Ymbernon, Sònia Gómez, Llorenç Barber, Projecto 23. Mercè Girona, Marta Darder, Catalina Girona, Carles Hac Mor i Rina Ota, Eduard Margalef, Josep Pedrals, Ester Xargay, Miquel Àngel Marín, Don Simón y Telefunken, Tri@ngle, Andrés Corchero, Joan Saura, Eduard Carmona i Alba Sotorra.

Acceleració Bouhaus (1912-2012): una exposició sobre la trajectòria de la Bouesia (2005-2012) a partir de material documental i com a registre del fet creatiu que s’ha generat durant aquests anys. Una genealogia de la Bouesia que agafa com a punt de partida l’any 1912, any de la inauguració del canal de l’esquerra de l’Ebre i del naixement de John Cage. L’experimentació artística i el diàleg entre creació, territori i paisatge són alguns dels temes transversals d’aquesta exposició. Acceleració Bouhaus (1912-2012) ha estat el punt de partida per al Taller de creació Rellegim i posem en valor el paisatge, realitzat per estudiants de l’Institut de Deltebre de la matèria de Visual i Plàstica. El material resultant del taller, així com el procés de treball, formen part de l’exposició.


*Direcció artística: Miquel Àngel Marín / Comissariat exposició: Joan Bonet, Patrícia Carles, Miquel Àngel Marín / Disseny de l’espai i concepte expositiu: Joan Bonet i Patrícia Carles / Col·laboració en la realització del taller: Carme Domènech, Gisela Daura i estudiants de l’Institut de Deltebre.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024