Buscador
Lo Pati
Arxiu

BIAM 2012. “Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2012”

Ariadna Parreu, Carlos Cartama, David Mutiloa, Fermín Jiménez, Gerard Cuartero, Jordi Fosch, Luz Broto, Llorenç Ugas, Mar Garcia Albert, Marla Jacarilla, Mariona Moncunill, Nacho Martín i Raquel Friera.

De l'11 d'octubre al 24 de novembre

Lo Pati, Amposta


La dotzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) va presentar obra d’Ariadna Parreu, Carlos Cartama, David Mutiloa, Fermín Jiménez, Gerard Cuartero, Jordi Fosch, Luz Broto, Llorenç Ugas, Mar Garcia Albert, Marla Jacarilla, Mariona Moncunill, Nacho Martín i Raquel Friera. La Biennal d'Amposta és consolida com un potent termostat i aparador de la creació emergent en arts visuals a nivell estatal. En la vigent edició la BIAM s’inclou per primera vegada entre les activitats de Lo Pati, el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, i pren com a nou repte assumir un àmbit temàtic de reflexió com a teló de fons de la convocatòria.

Amb l’objectiu d’una major internacionalització i singularitat s’intenta que la Biennal permeti elaborar mapes i desenvolupar xarxes efectives pel que fa als territoris de la creació emergent. En aquest sentit la present edició es formula com un nou escenari per a l’experimentació en arts visuals entorn d’unes coordenades concretes: l’art i la natura. Obertes a diferents enfocaments, aquestes línies mestres ens han permès aproximar-nos a una nova realitat i a la conseqüent selecció d’artistes i obres que es presenten a la BIAM’12. Un recull de llenguatges plens de paradoxes, suggeridors, contradictoris, inquietants, dessacralitzats; alguns d’ells re-visions d’altres models obsolets, però sempre fonamentats en la percepció autònoma de l’artista. Propostes que desemboquen en una narració experimental, complexa i sovint auto-reflexiva, de com el món de l’art es confronta amb l'entorn natural. S’anota com l’omnipresent crisi afecta aquesta mirada i més enllà, a la construcció social i política que estableix sobre la planificació del paisatge.

La convocatòria de la BIAM està oberta a tots els artistes amb residència en l'àmbit estatal, està dotata amb 4000 €, més la producció d’un projecte de l’artista guanyador al mateix Centre d’Art Lo Pati durant l’any 2013. El jurat ha estat format per: Oriol Fontdevila, crític d’art i comissari; Cèlia del Diego, Directora del CA Tarragona, Jose Luis Pérez Pont, crític d’art i comissari i Manel Margalef, director de la Biennal. La exposició va presentar una selecció d’obra de 13 artistes d’entre els 150 participants de tota Espanya que van acollir-se a la convocatòria. El premi de la BIAM 2012 ha estat per Raquel Friera per l'obra 1.432.327 m2. 

 

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024