Buscador
Lo Pati
Arxiu

"Vida: Orígen" V Festival de Vídeo i Art Digital Strobe’09

Strobe’09 presenta una exposició dedicada a l’ancestral i enigmàtic tema dels orígens de la vida. El projecte compta amb la participació dels artistes: Evru, Joanna Hoffmann, Casey Reas, Gerard Gil i el col·lectiu Neuronoise.

del 7 de novembre al 8 de desembre

Museu Comarcal del Montsià. Amposta


L’adveniment de la societat del coneixement ha creat un cúmul de sinergies i contaminacions constants entre art i ciència. Les connexions entre aquests territoris estan a l’ordre del dia, els darrers avenços científics en disciplines com la física, la biologia o la química són recurrents punts de partida per a artistes i pensadors. Una de les qüestions més interessants que s’han treballat en aquests encreuaments entre art i ciència gira al voltant d’una pregunta, gairebé metafísica, que ve dinamitzant un debat constant des de la nit dels temps. Quin és l’origen de la vida? Quins són els factors que intervenen per a que es doni la vida? Quines teories estan vigents avui en dia? Com representem aquest procés? Com afecta aquesta qüestió a la idea que tenim de l’ésser humà i del cosmos?

Arran d’aquestes preguntes s’edifica la mostra Vida_Origen, una multi-instal·lació on el visitant es trobarà submergit en un complex d’instal·lacions audiovisuals que es van succeïnt en diferents punts d’un mateix espai, adequat com a cambra fosca. La fórmula expositiva s’assenta en les possibilitats que dóna computeritzar un seguit d’arxius de vídeo, àudio o activar sistemes lumínics en una seqüència temporal. L’exposició té una durada d’uns trenta minuts i funciona com al cinema amb passis consecutius. Aquesta fórmula cerca un sentit narratiu que convida al visitant a quedar-se "atrapat" dins l’exploració que, des de l’art contemporani i mitjançant noves tecnologies, s’ha elaborat al voltant de les múltiples preguntes i respostes que genera el misteri de l’origen de la vida.

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024