Buscador
Lo Pati
Dinou%
Arxiu

Dinou%

L’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, Esardi, celebra l’Any del Disseny 2003 amb l’exposició Dinou%. El fil conductor i de recorregut de tota la mostra va ser Esardi i tot allò de persones i moments que l’han format i la formen, per mig de mostres realitzades per alumnes.

de l´11 d’abril al 18 de maig de 2003

Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó . Amposta.


Nota informativa

Esardi, Escola d’Art i Disseny d’Amposta, seguint amb els seus objectius de ser interlocutora i donar a conèixer els conceptes i llenguatges que envolten el món de les arts visuals i el disseny, la seva presència contemporània i d’integració a la societat, i tanmateix, amb motiu de la celebració de l’Any del Disseny 2003 (iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el FAD, i el Ministeri de Ciència i Tecnologia), organitza l’exposició dinou%, a la Biblioteca Comarcal – Centre Cultural del Montsià Sebastià Juan Arbó d’Amposta, restant emmarcada en el Circuit del Disseny 2003.

El títol/nom de l’exposició fa referència a la història-edat de la presència d’Esardi a Amposta, dinou anys (des de 1984) i el centenari del disseny i la seva agrupació professional (Foment Arts Decoratives) a Catalunya. Així doncs dinou anys a Amposta, per cent de disseny.

L’exposició restà emmarcada al voltant dels conceptes de memòria, relació, creació, comunicació, projecció, expressió, professionalitat, i innovació, tenint en compte estratègies d’interacció de lligam entre societat i acció d’aprenentatge lúdic, tècnic i cognoscitiu.

dinou% es dividí en tres grans àmbits que ocuparen tot l’espai d’exposició de la Biblioteca Comarcal (600m2). Aquests àmbits es desenvoluparen com una obra literària: amb una entrada-introducció, un nus i una conclusió. El fil conductor i de recorregut de tota la mostra va ser Esardi i tot allò de persones i moments que l’han format i la formen, que han estat i que són:

  • Introducció: espai dedicat a trencar barreres per a entrar en el coneixement més que gnoseològic i estètic del llenguatge visual i la seva comunicació. Aquells elements bàsics que cal aprendre a veure, llegir i entendre: espai, color, forma, textura...etc.
  • Nus: els elements bàsics i llenguatges comuns, es transmuten en diferents per la seva utilització; en dicotomia i adaptació pròpia a cadascuna de les àrees de formació de l’escola:
    • la pintura i totes les seves vessants d’expressió, sensibilitat, denúncia i acció;
    • el disseny gràfic: comunicació, educació, i necessitat social;
    • l’interiorisme: espais humans ordenats i sostenibles....

Tot això per mig de mostres realitzades per alumnes, mostres obertes a qualsevol possibilitat estètica i d’expressió, amb “demostracions” de potencialitat creativa, reflexió i innovació, i que en dinou%, algunes es van gestar com un “work in progress”

Conclusió: “Plats de menú” diari amb petit text conceptual. Tot allò que envolta i adapta la nostra quotidianitat social i d’individu, que no ens adonem, i que es fa necessari, alhora que també fa de pont i de diàleg amb allò tant discutit de la necessitat de l’art, i del disseny en el moment present, també de cara al futur... donant a pensar...

 

Crèdits

  • Ajuntament d’Amposta
  • Generalitat de Catalunya
  • Consell Comarcal del Montsià
  • Escola d’Art i Disseny d’Amposta
Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024