Buscador
Lo Pati
Mireia Ferron
Convocatòries

Mireia Ferron

La guanyadora de la Convocatòria d'Intercanvi entre el Bòlit de Girona i Lo Pati ha estat desenvolupant el seu projecte a Balada. L'origen i direcció del seu treball fotogràfic al delta ha estat enregistrar les diferents menes de sòl que s'hi troben.

2020

Resdiència d'Artistes Baladre (Balada)


Hi ha altres tipus d'imatge i motius d'interès però sempre partint de la matriu a partir de la qual es configura un delta: el fang; i la relació de forces naturals que organitzen el territori, el riu i el mar. D'alguna manera que tot just esta estructurant, la seva intenció és fer una oda al fang, al llim i la sorra. Tot plegat busca una forma d'expressió que contempla la fractal a partir dels eixos horitzontal, vertical i pla. El concepte d'horitzó es trasllada a la terra, on el vessant de la geologia determina horitzó com a terme per parlar de les diferents capes de sòl i, per tant, la naturalesa així com la història d'un terreny/territori.

D'altra banda, el motiu pel qual envia una fotografia sobre sorra on es va trobar un triangle de manera atzarosa, és amb motiu de la lletra majúscula delta (Δ) origen de la qual pren nom aquest esdeveniment natural: El terme delta de riu va aparèixer després de la lletra Δ i es deu la seva semblança amb la delta majúscula.

 

"Δ El Delta de l'Ebre, ni terra ni aigua. Fang. Cos de constitució variable, caràcter que comporta una renúncia implícita a ser imatge estàtica. Un delta és energia cinètica. El projecte pren forma a partir de l'anàlisi estructural i de la matèria constitutiva. Els conceptes troncals entorn dels quals gira el cos de treball són l'eix horitzontal, l'eix vertical i el pla. La conjugació fractal d'aquests busca la forma mitjançant la fotografia, so i vídeo. Una mirada que versa entre la realitat tangible i l'abstracció sensorial de l'experiència que ofereix el territori."

 

Mireia Ferron 2020.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Convocatòria Eufònic / Lo Pati 2021
Convocatòries
Del 3 de maig al 16 de maig de 2021.
Convocatòria Eufònic / Lo Pati 2021
Ampliar
PROGRAMA DE COL·LECTIVITZACIÓ IMPRODUCTIVA. Fora De Camp 2020-2021
Convocatòries
Fins a l’11 d’octubre del 2020 a les 23:59.
PROGRAMA DE COL·LECTIVITZACIÓ IMPRODUCTIVA. Fora De Camp 2020-2021
Ampliar
Convocatòria d'Intercanvi amb el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Convocatòries
Amposta, Fins el 17 de juliol de 2020. Girona, fins el 2 de juliol de 2020.
Convocatòria d'Intercanvi amb el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024