Buscador
Lo Pati
Guanyador XYZ 2021
XYZ

Guanyador XYZ 2021

Àlvar Calvet guanya el certamen XYZ d'intervencions artístiques efímeres

Segona quinzena de Juliol de 2021.

Canal de la Dreta de l'Ebre al seu pas per Amposta



L'obra 'Guanyar terreno' es podrà veure la segona quinzena de juliol al Canal de la Dreta de l’Ebre en el seu pas per Amposta

La cinquena edició de la convocatòria d'instal·lacions a espais singulars de les Terres de l'Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre i dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, ja té guanyador. La proposta Guanyar Terreno de l'artista contemporani Àlvar Calvet ha estat escollida per votació popular entre els tres finalistes seleccionats prèviament per un jurat.

Nascut a la comarca del Pallars (on neixen alguns dels afluents del riu Segre, que al mateix temps ho és de l'Ebre), Calvet fa anys que mostra interès per les Terres de l'Ebre i específicament per la gestió de l'aigua i els sediments. Per això la seua proposta denuncia la regressió del Delta i reflexiona sobre la problemàtica. Així, preveu la instal·lació de monticles d'arena amb monedes de terra cuita (elaborades amb sediments provinents dels rius del Pallars) que representen a la vegada, el valor monetari i la mirada cap al futur. Els visitants podran recollir-ne una, amb la condició que s'enduguin 5Kg de sorra fins al Trabucador.



Les tres propostes seleccionades pel jurat (entre una vintena de candidatures provinents d'arreu del país i de l'Estat) s'han sotmès a un procés de votació popular (telemàtica i presencial) en el qual hi han participat 1.575 persones. L'obra escollida, Guanyar Terreno, ha rebut el 41% dels vots i s'instal·larà al canal de la dreta de l'Ebre en el seu pas per Amposta la segona quinzena de juliol. La dotació econòmica del premi són 4.000 euros.

Les altres dues propostes finalistes eren Arròs penjant (d'Anaïs Faiges Tomàs, Rosa Palmer Margalef, Xavi Pous Blanquet, Marta Díez Caballé) i Micronació (de Priscila Alegre, Rexall Ignacio Araneda i Feliu Mollà) que han obtingut el 38% i el 21% dels vots, respectivament.

El jurat d'XYZ encarregat de fer la selecció inicial ha estat integrat per tres professionals del món de l'art —Rafael Tormo, Rosa Ferré i Manuel Olveira—, amb la participació amb veu i sense vot d'un membre de la Comunitat de regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, les comissàries d'XYZ Eva Cajigos i Antònia Ripoll, i l'equip del Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Anaisa Franco - Cosmic Eye
XYZ
Del 9 de febrer fins a mitjans d'abril de 2024.
Anaisa Franco - Cosmic Eye
Ampliar
Àlvar Calvet a XYZ 2021
XYZ
Instal·lació el dijous 15 de juliol a les 10h
Àlvar Calvet a XYZ 2021
Ampliar
Dissabte 27 de juliol s'inaugura la intervenció XYZ als Ullals de Baltasar.
XYZ
27 de juliol de 2019 a les 18:00 hores.
Dissabte 27 de juliol s'inaugura la intervenció XYZ als Ullals de Baltasar.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024