Buscador
Lo Pati
10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI - EUFÒNIC
Miscel·lània

10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI - EUFÒNIC

Especial 10 ANYS DE RESIDÈNCIES CREATIVES LO PATI - EUFÒNIC a Baladre (residència d’artistes a Balada)

Dissabte 28 d'agost d'11:00h a 12:30h.

Ullals de Baltasar.


  • Joan Bagés i Vanguard DUOCAT / 11:00h / Guanyador de diversos premis internacionals pels seus treballs entorn de la investigació sonora i l’acusmàtica, el creador de Flix (i també germà de la saga de músics) va estar una setmana d’agost del 2012 treballant amb els sons del Delta a Baladre, la residència de Lo Pati a Balada. A partir d’un poema de Gerard Vergès (Tortosa, 1931), “L’home és la memòria”, Bagés va crear una peça en diversos moviments per a ser interpretada acompanyat de Vanguard DUO (Josep Vila a l’acordió i Alejandro Castillo al clarinet), l’ordinador i el seu molt personal ús de la partitura gràfica, pintant al terra de l’Encanyissada. Ara veurem com en un espai igual de natural, però més salvatge, li dona una nova volta a la proposta creada des d’un parc natural.

 

  • Atilio DoresteES / 11:20h / Artista plàstic i fonografista canari, centra la seva recerca en el paisatge i el territori. Professor de Belles Arts a la Universitat de La Laguna, també dirigeix projectes com el Taller de Acciones Creativas, el Mapa Sonoro de Canarias i Sound Art Laboratory. Els seus treballs plàstics i sonors han estat presentats a espais, museus, festivals i netlabels del Regne Unit, Itàlia, Suècia o Rússia. Enguany redescobrirem la seva proposta per a la residència artística del 2016, fruit dels seus passejos atents per les Terres de l’Ebre: una deriva artística a partir dels contrasts sonors entre objectes abandonats i paisatges intersticials.

 

  • Elsa Paricio: “Land Tape”MAD / 11:40h / L’artista, seleccionada en residència el 2020, va passar diverses setmanes d’estiu al Delta generant una sèrie de peces, dibuixos autorealitzats pel temps i l’espai amb aparença d’espectrograma sobre vidre, on convergeixen ciència, art i literatura. Subtil i delicada, com aquells que diuen les veritats sense cridar, és la naturalesa que parla a través de l’aigua. El seu treball no es va poder veure l’any passat per motius relacionats amb la COVID, i ara li hem proposat venir, mostrar-nos aquelles enigmàtiques peces i explicar-nos el seu procés de treball i les línies de treball que ha arrencat arrel la seva estada al Delta. No ens podíem quedar sense saber-ne més.

 

  • Gerard AltaióCAT / 12:20h / Seleccionat en la convocatòria 2021, l’obra d’aquest poeta i artista textual nascut a Santa Perpètua de Moguda, i durant molts anys resident a Beijing, explora les fronteres entre la paraula i la presència física allunyada del significat. Des de la poesia concreta fins a les idees semiòtiques, ha anat construint una obra experimental entre l’art conceptual i la literatura, explorant l’absurd i el contrasentit a partir de l’acte de la lectura com a treball del text per a si mateix. Aquest any, la paraula i el gest ocuparan l’espai natural d’una manera incommensurable.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Presentació del projecte Garba
Miscel·lània
1 i 2 de juny de 2024.
Presentació del projecte Garba
Ampliar
Fito Conesa - Anòxia, un preludi constant
Miscel·lània
Dissabte 13 d'abril a les 19:00h.
Fito Conesa - Anòxia, un preludi constant
Ampliar
Concert de Playmodes i CrossingLines
Miscel·lània
Dissabte 13 de gener a les 19:00h.
Concert de Playmodes i CrossingLines
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024