Buscador
Lo Pati
PROGRAMA DE COL·LECTIVITZACIÓ IMPRODUCTIVA. Fora De Camp 2020-2021
Convocatòries

PROGRAMA DE COL·LECTIVITZACIÓ IMPRODUCTIVA. Fora De Camp 2020-2021

Obrim un espai per a la investigació i l’experimentació artística en què deixar-se afectar per la interacció i l’intercanvi col·lectiu.

Fins a l’11 d’octubre del 2020 a les 23:59.

ESCENARI ESCAMPAT: quatre mesos (entre novembre del 2020 i febrer del 2021). ESCENARI CONFLUENT: jornades a Can Serrat (primavera 2021).


La proposta es desplega com una resposta a la situació sanitària que vivim des d’aquesta primavera i convida a quatre artistes a participar en un programa que es pregunta per les formes de generar espais compartits quan no ens podem trobar físicament i invoca altres estratègies per establir contacte des de la llunyania.

Fora de Camp és una metodologia d’investigació artística i curatorial que ha estat pensada per Laura Bono, Marina Ribot Pallicer i Angelica Tognetti, professionals que travessem diferents disciplines com el teatre, les arts visuals i la teoria literària.

L’objectiu del programa, d’acord amb la nostra metodologia, és el d’explorar diferents processos d’investigació i de creació artística, prenent com a punt de partida el concepte de «fora de camp». Recollim aquest terme de la terminologia fílmica i fotogràfica utilitzat per designar l’espai de realitat que queda exclòs de la visió de la càmera, fora del seu enquadrament. L’adoptem amb el desig d’abstraure’l i pensar en espais i corporalitats que desborden el perímetre de l’statu quo. Abracem, així, un conjunt de vivències, sabers i materialitats que se situen fora dels marcs institucionalitzats.

Moure’s i sortir del camp és, alhora, pensar i trepitjar la terra com un espai sense asfaltar amb una temporalitat pròpia, on la creació i l’assaig queden subjectes a les condicions i circumstàncies externes. D’aquesta manera, la metodologia s’acosta a la creació i a l’experimentació artística d’una forma situada i contextual en relació amb els espais que transita.

 

DESCRIPCIÓ DEL PROGRAMA

El programa Fora de Camp 2020-2021 es desplega com un espai d’experimentació i investigació artística on explorar processos col·laboratius i on teixir una xarxa de sabers en col·lectiu. Partint d’una proposta curatorial arrelada en l’aquí i en l’ara, que abraça i acompanya la incertesa dels instants que travessem, Fora de Camp proposa un programa que es pregunta sobre les formes de crear espais compartits i d’intercanvi quan no podem trobar-nos físicament. Invoquem, doncs, estratègies per establir contacte i tocar-nos des de la llunyania. L’edició 2020-2021 involucra i s’activa en diàleg amb tres centres d’art que, des de situacions i posicions diverses, tenen una important implicació en les pràctiques locals i en l’entorn on habiten: La Escocesa (Poblenou, Barcelona), Lo Pati (Amposta) i Can Serrat (El Bruc).

 

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Convocatòria Eufònic / Lo Pati 2021
Convocatòries
Del 3 de maig al 16 de maig de 2021.
Convocatòria Eufònic / Lo Pati 2021
Ampliar
Mireia Ferron
Convocatòries
2020
Mireia Ferron
Ampliar
Convocatòria d'Intercanvi amb el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Convocatòries
Amposta, Fins el 17 de juliol de 2020. Girona, fins el 2 de juliol de 2020.
Convocatòria d'Intercanvi amb el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024