Buscador
Lo Pati
Guanyador XYZ 2019
XYZ

Guanyador XYZ 2019

“Gambosí” d’Albert Gusi guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà l’espai natural dels Ullals de Baltasar

Segona quinzena de Juliol.

Ullals de Baltasar - Parc Natural Del Delta de L'Ebre.


El projecte Gambosí d’Albert Gusi (Castellbisbal, 1970) ha guanyat per  votació popular la quarta edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre XYZ. El certamen, impulsat per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, proposa en aquesta ocasió intervenir artísticament els Ullals de Baltasar, un espai natural, envoltat d’eucaliptus, que forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que està configurat per diverses surgències d’aigua dolça que provenen del subsòl deltaic.

Concretament, la proposta de l’artista vallesà recupera un personatge màgic i mitològic de l’imaginari col·lectiu ebrenc, el gambosí, i proposa caçar-lo virtualment a través de càmeres de videovigilància instal·lades als Ullals de Baltasar. La seua intervenció a l’espai anirà acompanyada d’una campanya de difusió mediàtica amb cartells i postals, reforçada a través de les xarxes socials per difondre la presència real o fictícia de gambosins en aquest espai natural. Amb el seu projecte Gusi, pretén trencar esquemes mentals i subvertir la frontera esmunyedissa entre allò que és fantasia i allò que és realitat.

Gambosí ha aconseguit un 42% dels vots emesos durant el procés de votació popular d’XYZ, que va tenir lloc del 17 al 19 de maig. Les votacions es van poder fer online i de manera presencial en diferents punts de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta. Molt a prop de Gambosí ha quedat el projecte Oxímoron, de les artistes ebrenques Anaïs Faiges, Rosa Palmer i Marta Díez, que ha obtingut el 38% dels vots; i finalment Drenaje Delta, de Míriam Isasi, ha obtingut un 20% dels vots.

D’acord amb les bases de l’XYZ, la intervenció del projecte es materialitzarà durant la segona quinzena del mes de juliol.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Anaisa Franco - Cosmic Eye
XYZ
Del 9 de febrer fins a mitjans d'abril de 2024.
Anaisa Franco - Cosmic Eye
Ampliar
Àlvar Calvet a XYZ 2021
XYZ
Instal·lació el dijous 15 de juliol a les 10h
Àlvar Calvet a XYZ 2021
Ampliar
Guanyador XYZ 2021
XYZ
Segona quinzena de Juliol de 2021.
Guanyador XYZ 2021
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024